Erhvervelse af kørekort i Danmark

    Kun EU-udstedte kørekort, der er mindre end 15 år gamle, kan ombyttes til danske kørekort for nye indvandrere til Danmark, men kun hvis det EU-udstedte kørekort er gyldigt i mindre end 15 år. Når et kørekort har været gyldigt i mindst 15 år, er det tilladt at bruge det i yderligere to år efter CPR-registreringen. De, der har kørt regelmæssigt i de sidste to år og ikke har fået annulleret deres kørekort inden for de seneste fem år, kan bytte deres kørekort fra 2016 uden at aflægge køre- eller teoriprøve. Kun et kørekort i kategori B kan ombyttes til et udenlandsk kørekort, der tilhører gruppe 1- eller 2-lande, uden køreprøve. For alle andre kræves der en grundig teoretisk og praktisk prøve. Hvornår må man tage kørekort Køreundervisning i Danmark kræver et CPR-nummer og en fast adresse registrering. Ved tilmelding til en køreskole skal de kommende chauffører fremvise disse dokumenter sammen med et pasfoto og en helbredsattest fra en dansk læge. Der kan ikke udstedes kørekort, før både den teoretiske og den praktiske prøve er bestået. Kandidater kan begynde et teorikursus som 17-årige og ni måneder gamle; alderen for køreprøven er dog 18 år. Køreskoler kan sørge for en tolk, som må ledsage prøvedeltagerne ved begge lejligheder. I de fleste tilfælde håndterer køreskolen alt det papirarbejde, der er forbundet med en ansøgning om et nyt kørekort. Alle nye bilister i Danmark skal ifølge loven opfylde følgende krav: - Et syv timers kursus i førstehjælp i trafikken - 28 teoretiske lektioner - Fire køretimer på en bane og 16 lektioner i trafikken er inkluderet i denne pakke. - Fire lektioner på en glat bane for avancerede elever En køreskole skal tilbyde disse lektioner, som typisk varer 45 minutter. Visse skoler kan tilbyde alle deres kurser på engelsk.  Blandt de færdigheder, der undervises i på manøvrebanen, er: kørsel i otte, standsning og start langs vejkanten, bakning og vending, parkering i kørespor, trepunktsvending og slalomkørsel i fremadgående og bagudgående retning. Køreprøver Lærlingekørere får typisk deres teoriprøver og praktiske prøver planlagt af køreskolerne samtidig. Før lærlingekøreren skal have gennemført et førstehjælpskursus og vedlægge certifikatet i sin ansøgning til teoriprøven, før han/hun kan aflægge den. pris på kørekort vil blive oplyst af skolen. Prøven til teoriprøven. Teoriprøven kan aflægges efter at have gennemført de nødvendige lektioner. Det tager ca. 30 minutter at gennemføre denne multiple-choice-test. I de fleste tilfælde vil prøven finde sted på en politistation.  Praktisk eksamen Når en chaufførelev har bestået teoriprøven, er han/hun berettiget til at tage den praktiske prøve. I de fleste tilfælde fastlægges ruten af en embedsmand. Når du har bestået teoriprøven, har du et år til at tage den praktiske prøve.  Følgende dokumentation er påkrævet: - Lektionsplan) - Ansøgning om licens - Pas eller fødselsattest

    Kun EU-udstedte kørekort, der er mindre end 15 år gamle, kan ombyttes til danske kørekort for nye indvandrere til Danmark, men kun hvis det EU-udstedte kørekort er gyldigt i mindre end 15 år. Når et kørekort har været gyldigt i mindst 15 år, er det tilladt at bruge det i yderligere to år efter CPR-registreringen.

    De, der har kørt regelmæssigt i de sidste to år og ikke har fået annulleret deres kørekort inden for de seneste fem år, kan bytte deres kørekort fra 2016 uden at aflægge køre- eller teoriprøve.

    Kun et kørekort i kategori B kan ombyttes til et udenlandsk kørekort, der tilhører gruppe 1- eller 2-lande, uden køreprøve. For alle andre kræves der en grundig teoretisk og praktisk prøve.

    Hvornår må man tage kørekort

    Køreundervisning i Danmark kræver et CPR-nummer og en fast adresse registrering. Ved tilmelding til en køreskole skal de kommende chauffører fremvise disse dokumenter sammen med et pasfoto og en helbredsattest fra en dansk læge.

    Der kan ikke udstedes kørekort, før både den teoretiske og den praktiske prøve er bestået. Kandidater kan begynde et teorikursus som 17-årige og ni måneder gamle; alderen for køreprøven er dog 18 år. Køreskoler kan sørge for en tolk, som må ledsage prøvedeltagerne ved begge lejligheder. I de fleste tilfælde håndterer køreskolen alt det papirarbejde, der er forbundet med en ansøgning om et nyt kørekort.

    Alle nye bilister i Danmark skal ifølge loven opfylde følgende krav:

    Et syv timers kursus i førstehjælp i trafikken

    28 teoretiske lektioner

    Fire køretimer på en bane og 16 lektioner i trafikken er inkluderet i denne pakke.

    Fire lektioner på en glat bane for avancerede elever

    En køreskole skal tilbyde disse lektioner, som typisk varer 45 minutter. Visse skoler kan tilbyde alle deres kurser på engelsk.

    Blandt de færdigheder, der undervises i på manøvrebanen, er: kørsel i otte, standsning og start langs vejkanten, bakning og vending, parkering i kørespor, trepunktsvending og slalomkørsel i fremadgående og bagudgående retning.

    Køreprøver

    Lærlingekørere får typisk deres teoriprøver og praktiske prøver planlagt af køreskolerne samtidig. Før lærlingekøreren skal have gennemført et førstehjælpskursus og vedlægge certifikatet i sin ansøgning til teoriprøven, før han/hun kan aflægge den. pris på kørekort vil blive oplyst af skolen.

    Prøven til teoriprøven.

    Teoriprøven kan aflægges efter at have gennemført de nødvendige lektioner. Det tager ca. 30 minutter at gennemføre denne multiple-choice-test. I de fleste tilfælde vil prøven finde sted på en politistation.

    Praktisk eksamen

    Når en chaufførelev har bestået teoriprøven, er han/hun berettiget til at tage den praktiske prøve. I de fleste tilfælde fastlægges ruten af en embedsmand. Når du har bestået teoriprøven, har du et år til at tage den praktiske prøve.

    Følgende dokumentation er påkrævet:

    Lektionsplan)

    Ansøgning om licens

    Pas eller fødselsattest